Entertainment

Ed Sheeran wins council fight over pub sign

70Views

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

By Tania Snuggs, news reporter

Ed Sheeran has won a fight to keep a pub sign he put up without permission at his country estate in Suffolk, dedicated to his wife.

The singer-songwriter, worth an estimated £160m, was told to take down the 16ft (4m) plaque, which reads The Lancaster Lock – after Cherry Lancaster Seaborn.

Image: Both signs were considered 'not to impact' neighbouring properties. Pic: East Suffolk Council

The Thinking Out Loud singer is also allowed to keep a smaller, swinging style pub sign outside his Grade II-listed barn, which is said to be joined to his mansion by an underground tunnel.

In a U-turn, East Suffolk Council said the signage "is not illuminated and it would not impact on the amenity of the neighbouring properties".

A council spokesperson told Sky News: "The Listed Building Consent to retain both the fascia sign and hanging sign was permitted through the Councils Scheme of Delegation on the 17 June.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Advertisement

"No objections were received and it was decided that the signs would not cause harm to the character and appearance of the curtilage listed building nor the setting of the adjacent listed building.

Ed Sheeran
Image: Ed Sheeran is currently on a world tour

"Neither are the signs considered to harm the amenity of the neighbouring properties."

More from UK

It is the latest victory for the global superstar, who has found himself in hot water several times over development plans for his sprawling estate, reportedly dubbed by some locals as "Sheeranville."

Ed Sheeran's new pond
Image: Some locals feared the pond would be used as a swimming pool for a 'wild lifestyle'

In March, his wildlife pond was given the all-clear by inspectors, despite neighbours complaining the kidney-shaped structure was actually a swRead More – Source

[contf]
[contfnew]

Sky News

[contfnewc]
[contfnewc]